30 Temmuz 2016 Cumartesi

Doğum Öncesi Ve Doğum Sonrası Kadın


Kadınlar için hamilelik gerçekten zorlu bir süreçtir. Bu süreçte kadınların hem kendi yaşantıları hem çevresindeki insanların yaşantısı değişmektedir.
Doğum öncesi kadınların en hassas dönemlerinden biridir. Hem çok heyecanlıdırlar hem de çok endişeli. Hassas olmaları doğum öncesi artık kadın ağırlaşmış ve çoğu işini tek başına yapamaz olmuştur. Bunun getirdiği sıkıntılar onun hassas olmasına neden olur.

Zaten doğum başlı başına bir sorun normal mi olacak sezaryen doğum mu soruları kafayı yer bitirir. Anne bebeğini merak eder. Hastaneye gittiğinde hem bebeği için gereken eşyaları hem e kendi için gereken eşyaları artık hazırlamış ve doğuma hazır beklemektedir.
Doğum sonrası öncesi kadar stresli değildir. Çünkü artık zor günler geride kalmış, doğum geçmiş ve bebeğini kucağına almıştır anne. Artık sadece bebeği ile arasındaki bağı güçlendirmeye gelmiştir sıra.
Doğum sonrası annenin doğum türüne göre tedavileri yapılır. Normal doğumda çok sıkıntı olmamakla beraber kendi kalkıp oturabilir bebeğiyle ilgilenebilir. Ama aynı şeyi sezaryen doğum için söyleyemeyiz. Çünkü anne eğilip doğrulamaz, ihtiyaçlarını tek başına gideremez, bebeğiyle ilgilenemez. Bir diğer etken ise bebeğin anne ile sevgi bağını güçlendirecek anne sütü.

Bazı çocuklar çok istekli olur ama bazıları anneyi kolay almak istemezler. Anne bu dönemde kendini çabuk toparlayıp bebeğine daha çok vakit harcamalıdır. Genel olarak doğum öncesi ve doğum sonrası kadın için çok zor bir süreçtir. Hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak desteğe ihtiyaç duymaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder