30 Temmuz 2016 Cumartesi

YEŞİL ELMA ÇAYININ CİLDE FAYDASI


Elmanın faydasını büyüklerimiz her gün en az bir elma ye diyerek bizlere anlatmaya çalışmış ancak çoğumuz bu sözlere kulak asmamışızdır. Elma içerisindeki vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir meyvedir. İçindeki bol c vitamini, antioksidan ve posa oldukça önemlidir.

Elmanın bağırsak kanserine, kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği uzmanlarca onaylanmıştır. Ayrıca elmaları güzelce yıkayıp kabuğuyla yediğimizde diş ve diş etleri içinde yararlı olduğu bilinmektedir. Ayrıca elma suyunun Alzheimer ve demans hastalıklarına da iyi geldiği söylenir. Bir hastanede yapılan araştırmada, elma suyu tüketen 21 Alzheimer hastasından bu hastalıklarda sıklıkla olan duygu kayması, ajitasyon, kuruntu gibi olayların %27 oranında azaldığı gözlemlenmiştir.

Elma ve elma gibi asitli meyveler cildin en üst katmanında biriken ölü cilt hücrelerini yok ederek, kırışıkların görünümünü azaltır ve sivilce sorununu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca yapılabilecek elma maskesiyle de cilt gözleri küçülterek, cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar. Elmadaki doğal asitler siyah noktaları ve cildin parlamasına neden olan yağları yok eder. Elma ve elma suyunda bol miktarda fosfor ve demir bulunur. Bu iki madde beyin ve zihinsel fonksiyonlar için önemlidir.
Çoğu kadın artık kozmetik ürünlerinin sadece güzel görünmek için olduğunu ve hiç bir faydası olmamasının yanında cilde zararı da olduğunun farkına varmıştır ve ciltlerini doğal ürünlerle korumak istiyorlar. Hem fiyatı uygun, hem kolay ulaşabilen hem de rahat ve çabuk uygulanabilen bir ürün arıyorlarsa bu ürün elmadır. Cildiniz gerekli vitamin ve mineralleri, besinleri alamadığı takdirde daha çabuk yaşlanır. En önemli iki madde ise C ve E vitaminidir. Bu iki madde de elma ve elma suyunda bolca bulunmaktadır.


Bu nedenle elma, elma suları ve yeşil elma çayının cilde faydası oldukça fazladır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder