29 Temmuz 2016 Cuma

YGS Çözme Sırası

YGS ‘nin en önemli noktalarından biri çözme sırasıdır. Bu konu hakkında herkesin aklında soru işaretleri vardır. Herkesin farklı bir stratejisi vardır bu konuda bizde sizler için bazı stratejileri aşağıda belirteceğiz.

Biz ne kadar da aşağıda belirtsek de sizin deneyerek kendinize uygun sırayı bulmanız ve sınavda da değiştirmeden o sırayı kullanmanızda yarar vardır. Aksi takdir de sırayı bozarsanız sizin için kötü sonuçlar doğabilir. Bazıları çok iyi yaptığı dersi öne alıp hemen bitirmeye ve sınava moralli başlamayı sever. Bazıları önce denemeyi inceler göz ucuyla hangi dersin daha basit olduğuna bakar ve ondan başlamaya karar verir basit olduğu için denemeye moralli başlar.
Çoğu kişi Türkçe Matematik Fen kalan zamanıyla da Sosyal’i yapar. Tabi bu daha çok sayısallar için geçerli şu da bir gerçek ki Türkçe’ yi ilk başta çözmede fayda var çünkü belli bir saatten sonra paragrafları anlamak zor oluyor. Bahsettiğimiz gibi bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Tekrar belirtmek isteriz ki kendiniz deneme çözerek kendi yolunuzu bulmanız sizin için en doğrusu olacaktır bunu da şöyle yapabilirsiniz; Bir yayının 5 ‘li denemesini alın zorluk seviyesi aynı olacağından farklı sıralarla çözün hangisinde daha iyi yaptığınızı inanıyorsanız veya hangisinde süre iyi yettiyse o sırayı seçmenizi tavsiye ederim. Böylece ygs ders sıranızı belirlemiş olacaksınız.
Daha fazla bilgi için bizden ayrılmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder